Українська правда

БЛОГИ

Наталя Соколенко: Без якого ключика ''Tesla'' судової реформи Зеленського не поїде? +АУДІО
10.09.2019 12:13


"80% матеріалів, які присилають передплатникам газети NYTimes i Washington Post, це статті про судові процеси і судові рішення, – розповів про свою"читанку" адвокат родин Небесної Сотні, координатор Громадської ради доброчесності (2016-2018рр) Віталій Титич на Донбас Медіа Форум на дискусії про судову журналістику.

Що в Україні? Точно статистику не наведу, але ясно, що в рази менше пишуть про суд українські медіа.

Є спеціалізовані, але найбільш поширені спеціалізовані належать або афілійовані з Ківаловим і це труба (

Але, як казав класик політичної думки часів янучарів, не треба скіглити!

Галина Чижик і ваша покірна слуга (не плутати із Слугою народу:) вирішили зробити своє медіа про судову системи із фокусом на судову реформу – подкаст СУДКАСТ.

Я – журналістка, Галя – юристка. Ми познайомилися в листопаді 2016-го, коли були обрані до Громадської ради доброчесності (спеціальний орган для перевірки суддів і кандидатів на суддівські посади на відповідність критеріям доброчесності і професійної етики).



З того часу ми дуже переймаємося бардаком у судовій системі і провалом судової реформи імені Порошенка. А перший випуск нашого подкасту про початок судової реформи президента Зеленського.

Сьогодні о 14:15 розпочнеться засідання Комітету ВР, де обговорюватимуть законопроект #1008 про судову реформу від ОПУ. Є там абсолютно чудові речі, є сумнівні, а є неприйнятні – це щодо Вищої ради правосуддя (ВРП). Без плану очищення ВРП судова реформа Зеленського не відбудеться. А законопроекті ВРП лишається направду недоторканною. Як це змінити?

Деталі у нашому подкасті. Слухайте тут:

https://soundcloud.com/user-237140647/sudkast-1-sudova-reforma-zelenskogo

Далі буде...





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"