Українська правда

БЛОГИ

Андрій Білецький: Псевдодомовленості у дії
13.08.2019 15:06


Ми зазнали непоправної втрати: загинув азовець Роман "Біч" Романенко. До "Азову" він приєднався у 2015. Був природженим воїном: у свої 25 років дослужився до виконувача обов'язків командира одного зі снайперських відділень. Проявив себе на війні – мав багато підтверджених ліквідованих цілей супротивника. Цієї весни під час спецоперації "Біч" витягнув іншого тяжко пореного нашого командира групи снайперів.

Нещодавно він став офіцером. А невдовзі мав отримати орден "За мужність" III ступеня – подали "Біча" на отримання нагороди за підтверджені успішні операції на передовій.

У мирному житті він любив подорожувати, фотографувати. Займався боксом. Був фанатом ФК "Дніпро".

Наш боєць став сьомим загиблим за час "хлібного перемир'я", оголошеного 21 липня. Сьогодні у лікарні Мечникова загинув ще один військовий. 8 смертей за неповний місяць: "хлібне" перемир'я перетворюється на криваві жнива.

Росія відверто глузує над вже другим українським президентом, який вірить у "домовленості" і "перемир'я". Немає жодних ознак того, що бойовики отримали вказівку згортати бойові дії – навпаки, триває замінування сірої зони, супротивник покращує позиції і проводить спецоперації як на передовій, так і в тилу.

Тіло загиблого ми не могли отримати три дні. Росіяни затягували і шантажували. Можливо, нова влада з висоти посад не бачить, як їй плює в обличчя та сторона. І тому спроби домовитися під акомпанемент похвали американського посольства тривають.

Але поки що все вказує на те, що ці "домовленості" для супротивника – спосіб виграти час, щоб затягнути удавку шантажу великою війною ще сильніше.

Ми не забуваємо своїх втрат і завжди мстимося за них. Кожна з них болить нашому бойовому братерству.

Висловлюю щирі співчуття родині та близьким Романа.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"