Українська правда

БЛОГИ

Тимофій Бадіков: Принципи узгодження діяльності донорів для підтримки впровадження електронної охорони здоров'я
12.07.2019 08:30




Значні досягнення, спрямовані на забезпечення покращення здоров'я, економічної та гендерної рівності, а також досягнення Цілей Сталого Розвитку, потребуватимуть більшої координації між донорами, які фінансують eHealth.

Дуже важливо і нагально донорам довести свої інвестиції до цифрових стратегій охорони здоров'я країни, які підтримують національні стратегії охорони здоров'я. Це необхідно для того, щоб дозволити країнам здійснювати комплексний підхід до зміцнення систем охорони здоров'я, посилення та розширення надання якісних медичних послуг, а також для поліпшення даних (і спроможності використовувати їх) для покращення результатів охорони здоров'я.

Дотримуючись Принципів Цифрового Розвитку та працюючи через існуючі глобальні та регіональні зусилля, донори будуть:

1.Співпрацювати

Співпрацювати з метою узгодження інвестицій з національними стратегіями електронної охорони здоров'я.

2. Визначати пріоритети національних планів

Визначати пріоритетність інвестицій у національні плани, які включають "цифрові глобальні рішення", та уникати спеціально розроблених систем.

3. Оцінювати витрати

Залучення на ранніх етапах для визначення і кількісної оцінки довгострокових витрат на експлуатацію, обслуговування і підтримку цифрових систем охорони здоров'я для забезпечення сталої участі країн.

4. Відстежувати та вимірювати

Прозоро відстежувати інвестиції, прогрес, досягнення та успіхи у цифрових системах охорони здоров'я.

5. Зміцнення навичок донорів

Зміцнення технічних навичок донорів та основних можливостей, включаючи усвідомлення принципів цифрового розвитку.

Водночас донори інвестують у:

6. Національні стратегії

Створення та розвиток національної стратегії електронної охорони здоров'я, політики та регуляторної бази у галузі. Стратегії включають такі компоненти, як архітектура, стандарти, інвестиційні рамки, захист конфіденційності, а також детальні плани дій та моніторингу.

7. Зрілий континуум

Системи на рівні, що відповідає прогресу країни у процесі цифровогї зрілості.

8. Кадровий потенціал країни

Стійкий потенціал країни для лідерства у сфері цифрового здоров'я, управління, впровадження, нагляду, глобального прийняття та координації донорів.

9. Глобальні рішення

 Масштабовані, стабільні, доступні, сумісні та доказові цифрові продукти глобального здоров'я, які відповідають пріоритетам країни.

10. Спільне та рівноправне навчання

Мережі обміну інформацією між різними зацікавленими сторонами та рівноправне навчанням на національному та регіональному рівнях з метою сприяння координації та узгодженню діяльності з впровадження.

Принципи цифрових інвестицій / Принципи узгодження діяльності донорів для цифрової охорони здоров'я – розпочато на Всесвітньому Саміті Здоров'я в Берліні 16 жовтня 2018 року. Нижче наведені агенції та організації що схвалили ці Цифрові інвестиційні принципи.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"