Українська правда

БЛОГИ

Олексій Рябчин: Останні законопроекти цієї Верховної Ради
12.07.2019 02:39


Неможливе – можливе!

Мало хто вірив, але в останній день роботи Верховна Рада прийняла два зелених законопроекти мого з колегами авторства.

По-перше, депутати виправили помилку і повернули можливість будувати сонячні станції на землі домогосподарствам та енергетичним кооперативам. Нагадаю, в результаті голосування за законопроект про зелені аукціони, домогосподарствам дозволялось будувати СЕС тільки на дахах. Заборну протягнули як протидія зловживанням, але навіщо було карати всіх володарів сонячних станцій?

Добре, що це тепер це виправлено, але треба посилити боротью з недоброчесними "зеленими" підприємцями.

Але найбільш я радію від прийняття чергового електромобільного законопроекту. Нагадаю, що Україна знаходиться в топ-10 країн світу за темпами розвитку електромобілів завдяки ініціативам Верховної Ради щодо здешевлення вартості електрокарів для українців.



Ми з авторьским колективом та колегами-представниками всіх політичних сил працювали над ним з початку 2019 року. Для мене це був певний законодавчий рекорд – реєстрація, проходження комітету і прийняття законопроекту зайняло всього 15 днів!

Після підпису Президента, та плідної роботи Уряду по розробці відповідного вторинного законодавства електричним авто в Україні видаватимуться спеціальні номерні знаки з зеленими буквами та цифрами.

Також нарешті з'являться нові дорожні знаки "Для електромобілів", "Крім електромобілів" та "Станція зарядки електромобілів", щоб врегулювати багаточислені зарядні станції, яких з кожним днем з'являється ще більше і більше.

Також, власники бензинових і дизельних авто, якщо неправомірно займуть місце біля офіційно оформленої зарядної станції для електрокарів, можуть бути оштрафованими. Сподіваюсь на формування відповідальної поведінки всіх учасників дорожнього руху.



Дякую всім, хто голосував, хто долучився до розробки та адвокації законопроектів. Знаю, що мало хто вірив, що ми зможемо їх прийняти. Але ми боролись до самого кінця і перемогли!

Надзвичайно приємні відчуття виконаної справи!

Не міг і мріяти про таке круте "зелене" завершення каденції народного депутата Верховної Ради 8 скликання! Запам'ятаю цей день назавжди!

Продовжую розвінчувати міфи стосовно електрокарів в своїх влогах Green Drive. Минулого разу говорили про найбільш популярну модель в Україні Nissan Leaf.

Цього разу разом з директором НЕК "УКРЕНЕРГО" Всеволодом Ковальчуком розповідаємо про їх корпоративний Hyundai Ioniq. Запрошую до перегляду!






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"