Українська правда

БЛОГИ

Олег Тягнибок: Чи дочекаємось реакції влади на чергову провокацію московитів?
11.07.2019 12:41


Московія вчергове вдалася до провокації, а Президент Зеленський вчергове засвідчив повну байдужість і некомпетентність у питаннях державної безпеки.

Учора корабель Чорноморського флоту РФ зайшов у зону Чорного моря поблизу Одеси, де в межах військово-морських навчань Україна-НАТО відбувалися артилерійські стрільби. Усіх мореплавців заздалегідь попередили, що район закрито. Але московити знехтували повідомленням. Очевидно, свідомо. Вони хотіли розв'язати конфлікт з учасниками навчання, залякати інші причорноморські держави, а також продемонструвати, що готові посилювати активність свого флоту в цьому регіоні, щоби у перспективі встановити торгівельну блокаду українських портів.

Дзвінок тривожний. І держава зобов'язана була зреагувати на нього негайно. І не зреагувала. Бо Верховний Головнокомандувач у цей час влаштовував базарні скандали в містечку під Києвом...

А де скликання РНБО та Генерального штабу? Де дипломатичні ноти на адресу Москви? Якою буде морська політика України? Президент узагалі в курсі, що означає це словосполучення? Бо піар на полонених моряках – це одне, а пропозиція комплексної програми захисту в Керченській протоці, на Азовському та Чорному морях – зовсім інше. Без вагомої морської та ракетно-повітряної складової Збройних Сил Московію не переможеш, а Донбас із Кримом не повернеш.

Тому вимагаю від Президента реакції. Вимагаю продемонструвати суспільству стратегію розвитку Військово-морських Сил. Якщо надто важко – залучайте спеціалістів. І вчіться. Читайте свободівську Програму захисту українців. Чіткі рецепти розвитку ВМС там розписано до деталей. Допетрають навіть чайники. Із москвомовними включно.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"