Українська правда

БЛОГИ

Віктор Уколов: Про конституційно-стурбованих
12.06.2019 17:03


Думаю у сьогоднішній заяві представника Зеленського правдою може бути тільки сам намір змінити Конституцію, все інше може виявитися потім жартом. Ну як із зменшенням тарифів, на який так сподівались багато з 73%. Добре, що тепер Андрій Герус все пояснив – Зеленський пожартував і нічого не обіцяв.

Тому на мій погляд не варто аналізувати по суті ідеї зміни Конституції зі слів представника Зеленського у ВР. Бо поки ще нема законопроекту все можуть потім списати на примітивні жарти.

Правдою може бути лише одне – бажання переінакшити Конституцію, адже поточна соціологія свідчить, що Зеленський може зібрати 300 голосів. Залишилось зрозуміти під які проекти?

Я припускаю, що об'єднати "Слуга Народу, Опозиційну платформу за життя і Батьківщину точно можуть питання зміни курсу на вступ до НАТО.

Опозиційна платформа вже давно виступає проти вступу України до НАТО. Володимир Зеленський у своїй передвиборній програмі сумнівався у вступі до НАТО також, тому пропонував референдум про приєднання до НАТО або інших безпекових об'єднань. Ну а "Батьківщина" щойно включила N2 партійного списку Сергія Таруту, який відкрито виступав за позаблоковий статус.

"Не було б щастя...", як кажуть в народі, бо тепер кожен думаючий українець має підказку за які партії у жодному разі голосувати не можна.

Тим більше, що іще один проект може зібрати 300 голосів – зміна статусу української мови.

В частині прихильності до російської збігаються вже декларовані погляди N1 Слуги Народу Дмитра Разумкова і Опозиційної платформи.

Чи долучиться до їхньої нелюбові до нашої мови і "Батьківщина"? Поки не знаю. Але про бажання Тимошенко не бути в опозиції до Зеленського у будь-якому разі ми вже почули. Чи варто виборцям ризикувати державним статусом української мови, віддаючи їй голос, нехай вирішує кожен сам.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"