Українська правда

БЛОГИ

Євген Бистрицький: СУСПІЛЬНЕ TV ДЕМОНСТРУЄ СПРАВЖНЮ ДИСКУСІЮ-ДЕБАТИ КАНДИДАТІВ
21.03.2019 05:30


Нарешті на українському TV з'явилась добре структурована за змістом запитань, не галаслива, не скандальна, а ясна дискусія з кандидатами та поміж кандидатами у президенти. Майстерно проведена дискусія-діалог талановитими ведучими – строгою Мирославою Барчук та розкутим Павлом Казаріним. З точними запитаннями від них і незалежних професійних експертів від громадянського суспільства та чесними відповідями з боку трійки кандидатів в президенти.

Їм треба віддати належне – розважливому Валентину Наливайченку, вдумливому Роману Безсмертному та заповзятому Геннадію Балашову, завдяки яким така нормальна розмова стала можливою.

Здається, що головним досягненням сьогоднішньої дискусії-дебатів на TV, крім нашого знаймства з особистостями кандидатів і можливістю спокійної оцінки їх компетенцій, несподівано стало дещо інше.

Дискусія з ними раптом пролила світло на якості інших, дуже знайомих всім кандидатів. Тих, які знаходяться у перших стрічках соціологічних опитувань. І виявилось, що між ними і "першими" не такий вже і великий розрив у талантах і здібностях. Немає якихось великих відмінностей, якщо відкинути партійні і суспільні інститути і кошти "перших", у їхніх людських якостях – харизматиці.

Скоріше, навпаки, у сьогоднішніх дискутантів є перевага – вони більш незалежні у судженнях та відкриті до рівноправного діалогу між собою і аудиторією. Чим здатні завойовати повагу і симпатію потенційних виборців. Тому не здивуюсь, якщо вони отримають більше голосів у день виборів, ніж це вже визначили їм соціологи.

Дуже приємно відчувати, що учасники Виборчої Ради UA внесли свою лепту в організацію програми "Зворотній віділік". І варто нагадати, що успіх програми буде як досягненням команди програми, так і персональною перемогою Голови ПАТ НСТУ, Зураба Аласанія.

Чекаємо на приємні несподіванки від наступних випусків програми.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"