Українська правда

БЛОГИ

Костянтин Матвієнко: Всеукраїнське анкетування громадян – яким є результат і про що він свідчить
15.03.2019 19:29


Сьогодні оприлюднено результати унікального всеукраїнського анкетування виборців.

Феноменальність цього дослідження полягає у тому, що волонтери-інтерв'юери звернулися із запитанням про те, за кого з кандидатів на пост Президента проголосує 31 березня респондент більше, ніж до трьох мільйонів громадян, які мають право голосу. Погодилися відповісти – 2 544 337.

Результати обробки анкет є такими:

За Юлію Тимошенко – 31,68% опитаних;

За Володимира Зеленського – 20,96%;

За Петра Порошенка – 15,8%;

За Олега Ляшка – 7.65;

За Юрія Бойка – 7,62;

За Анатолія Гриценка – 7,5%;

За Олександра Вілкула – 3,24;...

Решта кандидатів мають підтримку меншу за три відсотки.

На питання: "Кого Ви підтримаєте у другому турі, у разі виходу до нього: Володимира Зеленського і Юлії Тимошенко?", за Юлію Тимошенко висловились 50,53% учасників опитування, а за Володимира Зеленського – 40,55%.

У випадку пари кандидатів: "Петро Порошенко – Юлія Тимошенко", результат такий: Юлію Тимошенко підтримають 57,5%, а Петра Порошенка – 31,2%.



Як бачимо, підсумки дослідження з усією наочністю дають усі підстави прогнозувати впевнену перемогу на наступних виборах Юлії Тимошенко.

При цьому, важливо, що підтримка Ю. Тимошенко є переважно рівномірною по всій Україні, в той час як інші кандидати демонструють більшою, чи меншою мірою виражений регіональний ухил симпатій до них.

Тому є важливим дослідження мотивацій виборців стосовно їхньої підтримки Ю. Тимошенко. Ці причини дещо розрізняються в різних областях України. Однак цілковита більшість виборців відзначають високі: цілеспрямованість, компетентність та працездатність Ю. Тимошенко, наявність у неї продуманої та науково вивіреної стратегії нового курсу України, команди, здатної її реалізувати та зростаючу суспільну підтримку.

Виборці, які прагнуть докорінного поліпшення якості влади в Україні, зламу системи здирництва і мародерства, що останніми роками набирає сили, пов'язують надії на такі зміни саме з Юлією Тимошенко, чим і пояснюються наведені результати.

Організаційна здатність суспільно-політичних інституцій в Україні здійснити таке масштабне анкетування є свідченням того, що маніпуляції з результатами волевиявлення в Україні є неможливими. Суспільство знову протиставляє "мережам підкупу" та фальсифікаціям власну згуртованість та прагнення чесних, прозорих – легітимних виборів.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"