Українська правда

БЛОГИ

Максим Саваневський: Facebook запускає архів української політичної реклами та хто за неї заплатив
15.03.2019 05:20


Починаючи з 18 березня Facebook запускає процедуру підтвердження політичної реклами. Тобто менше, ніж за 2 тижні до завершення першого туру виборів.



"Ви мене так хотіли, як я вас боялась" (с)

Очевидно, що Фейсбуку вибори в Україні не цікаві. А всі кроки, які соцмережа здійснює в рамках "контролю за маніпуляціями" були викликані тиском з боку окремих політиків в США...

Нові правила суттєво ускладнять роботу українських політиків в інтернетах, адже тепер доведеться світити суми грошей, потрачені на рекламу. Ймовірно, частина бюджетів перейде з Фейсбука/Інстаграма до Google, який поки що не заморочується процедурами ідентифікації рекламодавців.

Ми часто про це говоримо в подкасті Digitalizirenn. І у свіжому, 70-му випуску багато говорили саме про Facebook. Так що обов'язково послухайте про це ось тут: https://soundcloud.com/digitaliziren/

Отже, що має змінитись в політичній рекламі в Україні з 18 березня.

Вся політична реклама буде маркуватись повідомленням "Paid for by..." – тобто буде вказуватись, хто заплатив за політичну рекламу.

До 18 березня сторінки, які запускають політичну рекламу, зобов'язані пройти процес ідентифікації

Процес ідентифікації детально описано тут: https://www.facebook.com/business/m/one-sheeters/ads-with-political-content-ukraine

В разі, якщо ви хочете запускати політичну рекламу, необхідно підтвердити свою особистість.

Процес підтвердження можна зробити ось тут: facebook.com/id або в розділі налаштувань у мобільному додатку Facebook.

Процес перегляду документів триватиме до 48 годин. Тому якщо ви плануєте щось запускати 18 березня, треба стартувати вже.

Для підтвердження особистості потрібно:

- обов'язково ввімкнути двофакторну авторизацію

- Обрати одну з опцій ідентифікації: офіційний документ, випущений урядом (паспорт, права); нотаріальна форма, яку можна завантажити ось тут facebook.com/id

Більше деталей щодо документів можна почитати за цим посиланням: https://www.facebook.com/help/159096464162185

Як відбувається процес ідентифікації "Paid for by"

Процедура установки дисклеймерал "Paid for by" відбувається через таб Authorizations в розділі налаштувань сторінки, і шляхом приєднання рекламних акаунтів, які ви плануєте використовувати для реклами сторінки. Процедура налаштування дисклеймерів відбувається на рівні сторінки, а не рекламного кабінету. Цю процедуру можна здійснити лише на десктопній версії соцмережі.

Вимоги до дисклеймера:

- Чітке ім'я

- Не можна використовувати абревіатури

- Не можна використовувати лінки

- Відповідність вимогам: https://www.facebook.com/policies/ads/restricted_content/disclaimers

Бібліотека реклами

Facebook створив Бібліотеку політичної реклами (https://www.facebook.com/ads/archive/). Вся реклама, яка буде ідентифікуватись, як політична, буде зберігатись в бібліотеці протягом 7 років. Бібліотека реклами буде також агрегувати інформацію про те, як реклама поширювалась – налаштування таргетингу, кошти, витрачені на рекламу і т.д.

А хто казав, що буде легко:)





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"