Українська правда

БЛОГИ

Віктор Уколов: Підозра Мангеру – кінець іще однієї брехні?
11.02.2019 14:40


Сьогодні у надзвичайно емоційній темі жахливого вбивства Катерини Гандзюк прокуратура завершила важливий етап – оголосила підозру голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, що є членом партії Юлії Тимошенко.

Останнє можливо було б менш суттєвим, якби у п'ятницю його поспішно не викинули з рядів Батьківщини, рекомендувавши подати у відставку.

На мою думку цим рішенням, задовго до суду, Батьківщина ніби вже визнала провину свого однопартійця у вбивстві Катерини Ганзюк.

Водночас, генеральний прокурор оголосив, що слідство не отримало доказів, щоб звинувачувати голову ОДА Херсонської області, чим прокуратура спростувала численні чутки і навіть звинувачення, які лунали і на його адресу

Насправді, з точки зору політтехнолога перебіг цієї справи можна буде розбирати в майбутньому, як типовий приклад розтягування відповідальності для мінімізації неминучих репутаційних збитків.

Бо не важливо, що слідство не підтвердило звинувачень голови ОДА. Для тих, хто вирішив розтягнути звинувачення на своїх політичних опонентів, це був майже безпрограшний варіант. Адже міфологія частини виборців на їх користь: владі не можна вірити, значить всі вони одинакові, значить хочуть відмазати свого.

За подібними розмовами якось у тінь відійшла кадрова політика Юлії Тимошенко. А про це варто поговорити, бо на мій погляд вона жахлива. Бо поруч з ідейними шістдесятниками, які також були в БЮТ, поруч з хлопцями, які дивом вижили на Майдані у буремні революційні часи, Юлія Тимошенко притягнула до влади цілу плеяду таких персонажів, за яких тепер має шкодувати не лише вона, але й ціла країна. Пригадаю лише деяких з них:

Володимир Олійник – народний депутат БЮТ у ВР 5 скликання, а пізніше поплічник Януковича, який нині вимушено переховується в Москві, де очолює так званий "уряд у вигнанні";

Віктор Лозинський – народний депутат БЮТ у ВР 6 скликання, засуджений за вбивство людини, що ризикнула полювати у його приватних лісах;

Олександр Шепелев – народний депутат від БЮТ у ВР 5 і 6 скликання, підозрюється в організації вбивства полковника міліції, що став на перешкоді банківським оборудкам. Після чергової втечі з під варти, нині перебуває в СІЗО;

Павло Лебедев – народний депутат від БЮТ у ВР 5 скликання, який пізніше став міністром оборони за Януковича й запам'ятався остаточним розпродажем зброї ЗСУ, нині переховується мабуть у Москві.

Надія Савченко – народний депутат, N1 Батьківщини у ВР 8 скликання, яку підозрюють у підготовці військового перевороту та організації масових вбивств. Нині перебуває в СІЗО.

Тепер ще й Владислав Мангер...

Вже й не знаю як ви, а я після таких кадрових помилок більше б не довіряв Юлії Володимирівні ставати біля стерна не те, що всієї держави, але й навіть своєї партії. Адже ціна такої кадрової політики може виявитись надто високою для країни.

На фото Владислав Мангер і Юлія Тимошенко – джерело фото






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"