Українська правда

БЛОГИ

Інна Богословська: Петре, йди! Звернення до президента України
17.12.2018 15:21


Господи, дай нам усім розуму, волі та любові! Щоб подолати ту скруту, в якій опинилася Україна. Я сьогодні звертаюся до тебе, Петро, якого доля винесла на вершину гори, з якої ти мав бути добрим, сильним. Ти мав спертися на свій власний народ, який на своїй волі та життях виніс тебе на вершину влади.

Але ти, Петро Порошенко, не став президентом України. Тому що президентом є людина, яка слугує своєму народові та своїй країні. А ти, на превеликий жаль, зробив владу джерелом власного збагачення й джерелом задоволення власних амбіцій. Ти весь свій життєвий шлях хотів, щоб тебе любили. Петро, тебе зараз ненавидять! Ненавидять громадяни твоєї країни, які мали великі надії на твоє перебування на посаді президента.

Ти взявся за питання армії – і фактично знищив віру бійців в себе. Ти знищив віру людей в те, що Україна має бути переможною.

Ти взявся брудними руками за питання церкви – і фактично зруйнував віру українців в свої конфесії, в свої церкви, в можливість в Україні жити всім разом, не дивлячись на те, до якої віри/конфесії належать ті чи інші громадяни. Навіть атеїстам ти не дав можливості відчувати себе вільними у власній країні.

Ти взявся за питання мови – і замість, того щоб знайти рішення, ти фактично зруйнував єдність країни, яка вже давно погодилась на українську як державну.

Ти берешся за справи – і ти руйнуєш їх. Ти зробив неправду, а на превеликий жаль, і відверту брехню, своїм головним знаряддям. Ти забрехався сам, забрехалося твоє оточення... І ніхто з нас сьогодні не може відповісти: "Ти взагалі адекватний, чи ні?". Ти так вже забрехався, що сам собі повірив у власну брехню.

Петро, ти маєш сьогодні зрозуміти, що ти стоїш на перехресті. Нам, громадянам України, здається що ти знов обираєш дорогу маніпуляцій, спекуляцій та брехні. Ти знову хочеш прийти до влади, обманюючи свій власний народ. Ти готуєш величезні фальсифікації, тому що за тебе не проголосують українці. І ти думаєш що це пройде. Але воно не пройде!

Ти думаєш, що за 4 місяці до виборів ти вичавиш за кордони України мільйони українців, які здатні за себе постояти. І в країні вже нікому буде боротися, завдяки чому ти хочеш стати президентом. Не буде цього, Петре. Ти стоїш сьогодні на перехресті і можеш обрати дорогу, яка закінчиться і для тебе, і для твого оточення, і для твоєї сім'ї гарно. Ти маєш піти з влади. Якщо ти цього не розумієш, то ти не розумієш, наскільки близько стоїш і ти, і твоє оточення, і твоя сім'я до прірви. Терпіння людей лопне ось-ось. Єдина можливість, за якої і ти, і твоє оточення, і твоя сім'я залишаться вільними, і коли їх вибачать за те, що вони натворили в країні, це випадок якщо ти добровільно скажеш: "Вибач країна. Я не іду більше у владу, я звільняю простір, для того, щоб прийшли до влади люди у яких краще вийде керувати країною.". Ти маєш піти.

Сьогодні вже немає часу піти у відставку за станом здоров'я, як ти мав би зробити. Бо твоє здоров'я б'є в набат і каже: "Петре, ти не здоровий!". А ти п'єш. І вся країна і весь світ бачать, як людина, яка за станом здоров'я не може навіть ковтнути спиртне, приходить в п'яному стані на офіційні події – це сором, Петре. Ти хотів стати великим – ти стаєш жалюгідним.

Я прошу тебе – зрозумій, не один раз за історію сучасної України мені вдавалося зупинити найгірші сценарії. Сьогодні – найгірший сценарій для тебе, для твоєї сім'ї, для твого оточення – якщо ви з глузду з'їдете і вирішите знову йти до влади. Отямтеся! Петре, ти сильний і розумний. На превеликий жаль, твоя сила і розум зараз ідуть не на добрі справи, а на зло і брехню. Отямся, зупинись.

Ти можеш залишитися в історії України як людина, яка мирно віддасть владу. Але ти можеш увійти і вляпатися в історію України, коли ти станеш Петром кровавим. Ти вже позбавив тисячі українських жінок їх дітей, які померли. Ти зараз позбавляєш мільйони українських жінок їх дітей, які їдуть з країни. Замість того, щоб в Україні стати господарями, вони там стають рабами. Це на твоїй совісті. Ми всі знаємо що таке велика сім'я. Ти будував велику сім'ю. Ти весь час кажеш, що там панує любов – у твоїй великій сім'ї. Але зараз ти своїми руками можеш зараз знищити свою власну родину і велику родину, якою називається Україна.

Якщо ти батько, і якщо ти чоловік – зроби вибір, власний вибір на користь вільної України, країни, де люди реально стануть господарями! Перестань будувати з себе царя, вже не вийде. І українські громадяни цього не витримають. Я бажаю тобі Петре, тобі, твоїй жінці, твоїм дітям – здоров'я і радості. Я впевнена, що сьогодні твій вибір може подарувати це здоров'я і радість, якщо ти підеш з влади.

Якщо ти цього не зробиш – має бути відповідальність за все, що ти зробив, і за те, що ти думаєш ще зробити з вільним українським народом. Брехня і зло мають піти, як з твого, так і з нашого життя. Петре, я тебе прошу! Ми напередодні Святого Миколая, який несе нам всім радість, надії, щастя. Ці діти, які сьогодні ще живуть в Україні, і мають жити, і мають народжуватися, вони тебе просять: "Петре, йди...". За тебе не будуть люди стояти, за тебе не будуть люди голосувати. І та біда, яку ти можеш принести маніпуляціями, може стати великою трагедією для всієї нашої країни.

Я впевнена, що в тебе вистачить чоловічої мужності! Я впевнена, що ти приймеш рішення, яке збереже нас усіх від дуже драматичного сценарію. Петре йди! Петре йди з влади! Зроби заяву, що ти не балотуєшся! Звільни Україну від тієї драми, до якої ти сьогодні її штовхаєш. Хай береже тебе Господь, хай береже твою жінку, твоїх дітей, всю твою велику родину. Хай у вас усіх вистачить волі і любові до України, щоб зробити вірний вибір. Петре, йди!





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"