Українська правда

БЛОГИ

Тетяна Чорновол: Челядь Курченка написала нам новий закон про адвокатуру
06.12.2018 16:16


Мені стало відомо, що автором нового закону про адвокатуру (N9055), що нині нав'язується більшості, є права рука младоолігарха Курченка – Денис Бугай. Він офіційно входить до складу робочої групи щодо розробки цього законопроекту для Президента. Хто не вірить – може подивитись в Інтернеті.

Нагадаю хто такий Бугай (і це лише кілька його справ у фарватері Курченка).

Активісти Майдану можуть пам'ятати обурення всієї країни, коли "гаманець влади" Сергій Курченко виселяв зі свого скромного помешкання просту вчительку Ніну Москаленку, бо надумав на її земельній ділянці збудувати собі віллу. Рейдерством для Курченка займався Бугай. Особисто допомагав тітушкам ламати паркан. А потім фабрикував проти вчительки кримінальну справу, вимагав її арешту, буцімто вона побила тих "тітушок".

В серпні 2013го Бугай став керівником наглядової ради "Брокбізнесбанку" після того, як його офіційно купив Курченко. Банк тоді отримав 2 млрд.грн. рефінансування Нацбанку, а також кошти аграрного фонду, які були виведені Бугаєм, у вигляді кредитів на фірми Курченка, які звісно ніхто не збирався повертати.

Зокрема, активісти в офісі Курченка (після його втечі) знайшли документ з підписом Бугая на кредитній угоді на 650 млн. грн. між "Брокбізнесбанком" та ТОВ "Віртус ХХІ" датований груднем 2013 року (в розпал Майдану). "Віртус" відома фірма Курченка. Вона роком раніше вкрала кошти в ПАТ "Укргазвидобування", коли виграла низку тендерів, отримала кошти, але товар не поставила.

За ці злочини Бугай був арештований в квітні 2014 року...

Однак Бугай організував тиск на суд з боку тієї адвокатської спільноти у якої самої "рильце в пушку", що волали на кожному кроці, що відбувається "переслідування адвоката". Зрештою Бугай вийшов сухим з води. Хоча об'єктивно ніяким адвокатом Курченка він не був. Адвокатська робота по захисту клієнта не передбачає (а тим паче адвокатська етика не дозволяє) займатися рейдерством та мега корупцією на користь клієнта.

А тепер висновок: якщо закон про адвокатську діяльність пишеться адвокатами з ТАКОЮ практикою, у мене є всі підстави вважати, що в законі прописані "лазійкі", які легалізують "бугаїв": юристів, що супроводжують корупційні схеми клієнтів під прикриттям "корочки" адвоката.

Безумовно в новому законі є цілий перелік позитивних змін, але чи не є вони всі лише прикриттям для легалізації "бугаївщини".

Також прошу звернути увагу американського посольства на авторство цього дуже важливого ЗП. Адже Бугай входив в команду "ділків", що роздерибанили американський грант виділений на реформування прокуратури в 2015 році.

Плюс хочу зауважити, що колишній шеф Бугая – Курченко нині працює під ФСБ, зокрема курує підприємства на окупованій території віджаті у нас завдяки так званій "блокаді".

Однозначно важливий закон, що стосується адвокатури просто небезпечно приймати, якщо його автор особа з таким бекграундом. Тому пропоную АП люструвати Бугая, і пропрацювати закон без цензури цієї сумнівної особи.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"