Українська правда

БЛОГИ

Гліб Канєвський: Кредитом на Airbus підміняють конфіскацію корупційних активів
14.07.2018 15:34


Українські топ-чиновники радіють французькому кредиту на 55 гелікоптерів Airbus. Та треба пам'ятати, що кредит – це лише одна із альтернатив залучення грошей на цивільну авіацію. За яку доведеться заплатити валютою з відсотками.

Іншою альтернативою є конфіскація корупційних активів "сім'ї Януковича" та вже післяреволюційних "схемщиків", яких схопили на гарячому. Але тут у влади за чотири роки повний провал та скандали. Тому і доводиться шукати кредити по світу.

Річ у тім, що цього року в державному бюджеті для Міністерства внутрішніх справ передбачили окремий рядок на створення єдиної авіаційної системи безпеки та цивільного захисту сумою в 900 млн гривень. З них 700 мільйонів влада планувала залучити через конфіскацію корупційних активів. Втім, це лише красиві пусті цифри на папері, які вигідно піарити в ЗМІ.

За інформацією проекту "Марлін" замість 233 мільйонів гривень, що мали надійти в січні-травні зі спецфонду Держбюджету на авіаційну систему безпеки за рахунок коштів, конфіскованих у корупціонерів, правоохоронці спромоглися забезпечити надходження лише 9 тисяч гривень. Фактично ціна посереднього мобільного телефону.

Хоча в свій час були гучні зави, що тільки Янукович вкрав один бюджет країни. Якби влада сумлінно працювала б над поверненням вкраденого, то тоді б і без кредитів можна було закупити авіацію.

А ті 9 тисяч гривень – це в тому числі результат роботи реформованого Департаменту захисту економіки зі структури МВС.

Тому і залишається топ-чиновникам одне одного вітати у Фейсбуці з черговою перемо... тобто валютним кредитом, який доведеться виплачувати із реальних податків українців.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"