Українська правда

БЛОГИ

Ірина Федорів: Замінували суд – хто вирішив заморозити 5 тис людей під Києвом?
07.12.2017 13:03


У ці хвилини під апеляційним господарським судом Києва гаряче. Всіх попросили залишити приміщення суду. Кажуть, його замінували.

У цей час саме слухалася справа щодо рейдерського захоплення котелень ТОВ "Мастер-Енерго" у селищі Коцюбинське. Саме тут люди просиділи без опалення до кінця листопада.

Ті активісти, які кожен день ходять на суд переконані, що це все робиться, аби затягнути процес повернення котелень громаді. Як виявилося, ТОВ "Мастер-Енерго" у центрі "Готово" перед опалювальним сезоном провело оформлення котелень громади і приватизувало їх на ЗАТ "Коцюбинські тепломережі". Як це допустив реєстратор "Готово", керівництво якого призначається облрадою, – поки загадка. Але без рішення суду, який би повернув нам наше майно, влада селища втратила над ним контроль. Тепер стратегічні об'єкти – це приватна власність.

"Мастер-Енерго" програв першу інстанцію. І зараз в апеляції товариство змінює захисників і просить час для ознайомлення з матеріалами справи. Коли їм дають час для цього, то потім з'являється нове клопотання – про недовіру складу суду, щоб дали нову трійку і почали розгляд з самого почадку. Добре, що хоч в цьому їм відмовили.

Після відмови замінити трійку суддів, адвокати до вечора затягуть свохми виступами час (так було вчора) і от тепер дивний збіг – суд замінували!



Навіщо це робити?

Без повернення котелень громаді ми не можемо укласти договори, щоб надавати послуги з теплопостачання майже 5 тис населення і платити за газ облразу. В будь-який момент газ для коцюбинців можуть відключити, а це Алчевськ.

Люди вже своє відстояли під котлами і щоночі котли – під охороною. ТОВ "Мастер-Енерго", яке мало б постачати тепло, не просто рейдернуло котельні, воно брало гроші з населення і не розраховувалося при цьому за газ. За два роки не заплатили жодної копійки Нафтогазу. Відповідно їм не давали лімітів. А коли нарешті ми ці ліміти вибили, "Мастер-Енерго", який перебуває у змові з мером Ірпеня Володимиром Карплюком, просто відмовився від лімітів. Це тероризм. Людей вирішили виморозити холодом.

І в цій змові не обійшлося без помічників з ОДА. Такий прибутковий бізнес і така безкарність має мати своїх покровителів.

Як мені підтвердили джерела в ОДА, в держстурктурі активно цікавилися, як можна вийти на ЗМІ, щоб замовти сюжети або ефіри на користь ТОВ "Мастер-Енерго" – бізнесу, який у змові з політичною партією "Нові обличчя" вирішив виморозити людей в селищі Коцюбинське. Тобто департамент ЖКГ державної структури по суті виконує функцію прес-служби бізнесу.

На каналах, як можна було помітити, виходила програма "Гроші". Будь-хто з журналістів, якщо фахово подивиться цей матеріал, то зрозуміє, що проблема з опаленням в людей є, а згадки про "Мастер-Енерго", яке має подати тепло – відстуня. Зате ті політики, які захищають Біличанський ліс стають його дерибанниками, а дерибанники – захисниками.



Дуже дивним й одностороннім був ефір Чайки на 5 каналі щодо цього питання.



Про Інтернет можна навіть не гадувати, бо для тих, хто має кошти на телевізійні бюджети, пакет Інтернет-джинси це копійки.

Мені особисто відомо про те, що ТОВ "Мастер-Енерго" виходило на телевізійників і пропонувало гроші. Але одне діло, коли так себе поводить бізес, а інша річ, коли у змові з цим бізнесом перебувають навіть не місцеві політики,а чиновники рівня ОДА.

Лобіює інтереси "Мастер-Енерго" в ОДА й позиціонує все так, ніби зрив опалювального сезону це вина місцевої влади, як мені відомо, – Галина Король – заступниця дректора департаменту ЖКГ.

На зустрічі з депутатами і селищною головою під відеозапис голова ОДА дав ось такі факти, які підтверджують інфомрацію моїх джерел:

"Пані Король сьогодні отримала попередження і, можливо, вона до кінця тижня ще й отримає догану. І в першу чергу я пояснив, що головна претензія до пані Король полягає в тому, що вона без мого відома, без мого погодження пише пояснюючі на Міністерство і на КабМін, в яких прямо вас (сел. голову Матюшину) звинувачує у тому, що ви провалили підготовку до опалювального сезону. Я їй зробив відповідні з цього приводу це навіть не зауваження, а... бо зауваження – це дуже м'яко звучить. Два листа, які мали піти, я поставив питання, що мені треба ознайомитись, бо я їхав на селектор до Зубка, кажу: "покажіть, що ви відсилаєте?". Мені дали ці пояснюючі записки. Абзац великий відведено ролі Матюшиної в провалі опалювального сезону в Коцюбинському. В даному випадку, я скажу, що ми проведемо службове розслідування по тому, як надавалися відповіді на листи, які надсилалися, ще в лютому місяці, тоді за це дійсно відповідав Міщенко, Міщенко звільнений, але листи і відповіді на них були надані вам тоді ним, все з'ясуємо. Ми всі листи піднімемо і всі відповіді я відпрацюю особисто і, коли в нас буде наступна зустріч я вас про це проінформую."

Ось відео зустірчі, де це було озвучено.



Ці слова були сказані майже місяць тому. Король і далі на посаді. Суд мінують. Журналістів намагаються підкупити при цьому це все обслуговують люди, які залишаються на посадах в ОДА. А через те, що хтось заробляє собі гроші – коцюбинці під загрозою відключення опалення щодня.

Хто реально допомагає з цим питанням громаді, окрім двох нардепів - Ольги Червакової та Ярослава Москаленка, – це прокуратура і прокурор області Дмитро Чібісов.

Саме прокуратура в суді відстоює котельні громади і намагається їх повернути законному власнику – коцюбинцям.

І що Ви думаєте? Заступник голови ОДА, який нещодавно написав заяву на звільнення, – Савченко, в прокуратуру пише листа, в якому йдеться про те, що голова Коцюбинського Ольга Матюшина затіяла так невчасно судову тяганину з "Мастер-Енерго".



Чиновника геть не хвилює той факт, що майно громади захоплене незаконно бізнесом. І він не може не розуміти, що прокуратура була і є в цьому питанні солідарна з інтересами громади – майно громади має нам належати по закону.

І місцева влада має робити все можливе, щоб статегічні об'єкти котельні залишалися майном громади, інакше ми не зможемо дати людям тепло й вони будуть мерзнути й опиняться в заручниках бізнесу, який брав в людей гроші й не розраховувався за газ з "Нафтогазом".

Маю надію, що Король звільнить голова ОДА, який приїздив в Коцюбинське і допомагав запускати теплопостачання на Лісовій. Він в повному обсязі володіє ситуацією, яка відбувається.

Король на нараді в ОДА, яка протоколювалася, заявла, що засідання 28 листопада перенесуть і вона це знає від "Мастер-Енерго".

Це просто якесь організоване злочинне угруповання. І якщо котельні ми повертаємо в рамках цивільного судочинства, то цю змову мають розслідувати і за статтями КК.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"