Українська правда

БЛОГИ

Олексій Братущак: Ау, СБУ! Я вам клієнта знайшов
12.10.2017 12:15


Слідчі СБУ збилися з ніг, шукають негідників, які розголошують державну таємницю. Приходили навіть до редакції "Української правди".

Після цього дехто з моїх ФБ-друзів запитував, "чому це я не йду на співпрацю з СБУ?". Під цим запитанням малося на увазі "а ти, раптом, не рука Путіна та 5-а колона, навіщо підриваєш обороноздатність країни?"

І тут маю знову повторити. Ще коли взимку мені стало відомо, що заступник міністра економ розвитку Юрій Бровченко накатав на мене заяву в СБУ, я одразу зателефонував до спецслужби.

"Альо, вам там на мене поскаржилися, з ким мені потрібно поспілкуватися?"

Тоді запевнили: жодних розслідувань, в яких би я фігурував, немає.

Коли у вересні з'ясувалося, що публікацією "Української правди" СБУ таки зацікавилося, я знову зателефонував до СБУ. Цього разу вже адвокат порадив не йти до СБУ без повістки.

І що я зробив, може втік з країни? Ні. Запросив слідчого СБУ на каву. Ну якщо ці специ так переймаються обороноздатністю країни, то чому з людьми не поспілкуватися? От тільки слідчий СБУ на моє запрошення випити каву та поспілкуватися жодним чином не відреагував. Це щонайменше не чемно.

Ну ок. Давайте тоді поспілкуємося публічно.

Історія дуже проста. Це як відома історія з "лови вора!". Голосніше кричить той, у чиїй кишені ваш гаманець.

Отже, інформація для СБУ про порушення режиму доступу до державної таємниці.

Рік тому (20 вересня 2016-го) у Мінекономрозвитку відбувалася чергова нарада, на якій розглядали проект Програми розвитку ОПК. Це той "секретний секрет", про який писала УП.

Участь у цій нараді мали право брати лише ті особи, які мають доступ до державної таємниці. Але щонайменше дві особи таких допусків на той момент не мали.

Це Андрій Тивончук та його дружина Юлія Малишенко.


Нині Тивончук очолює департамент стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки Мінекономрозвитку.

Хто ж запросив його з дружиною на секретну нараду? Правильно, Юрій Бровченко. Він же розпорядився і "цілком таємну" Програму принести на цю нараду. І, звичайно, на нараді обговорювалася інформація з Програми, яка має гриф "цілком таємно".

Я не знаю, наскільки це значне порушення у діях пана Бровченка. Значно більшу шкоду обороноздатності країни він наніс тим, що не виконав вчасно рішення РНБО щодо розробки Програми розвитку ОПК. Але якщо за зриви визначених РНБО термінів СБУ не може притягнути чиновника до відповідальності, то зробіть це за порушення режиму секретності. Ви ж шукаєте таких? Ну тоді вам і карти в руки.

Щоб спростити розслідування, ось вам список свідків порушення режиму секретності. Це учасники наради в Мінекономрозвитку 20 вересня 2016-го.



Ну і може ви ще поцікавитесь, чому людина, яка зриває строки виконання рішень РНБО, отримала в кінці року премію в 200+ тищ грн...





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"