Українська правда

БЛОГИ

Арсен Аваков: МВС вводить новий онлайн-сервіс: замовлення Довідки про відсутність судимості – БЕЗКОШТОВНО І В РЕЖИМІ 24/7
25.09.2017 17:46


Послуга, яка забирала десятки годин, була "розсадником" корупції, викликала злість і обурення – трансформована в 2 кліка і посмішку на вашому обличчі! 😊😊

Довідка про відсутність судимості – документ, для отримання якого знемагали в чергах, для прискорення заповітної підписи вишукували будь-які "зв'язки" з невловимим начальником і "дякували" купі міліцейських чиновників! Але при цьому, це вкрай важливий документ, який неможливо просто скасувати, як ми це зробили з лихої пам'яті довідкою-рахунком на автомобілі.

Довідку про несудимість щорічно в Україні отримують близько 800 тисяч осіб. Вона потрібна при оформленні на роботу, наданні документів до багатьох державних інстанції, для участі в тендері, усиновлення, встановлення опіки, оформленні громадянства, відновлення втрачених документів і так далі.

З іншого боку, це інформація, що відноситься до категорії персональних даних. Тому "посадити достатню кількість дівчаток", які будуть "штампувати" довідки, не можна – інформація зберігається в єдиній інформаційній системі МВС і може бути опрацьована тільки відповідним адміністратором.

До речі, довідки про несудимість користуються попитом у більшості країн світу, і не усюди процедура її замовлення організована в форматі онлайн-сервісу. Наприклад, у високотехнологічному Сінгапурі такий сервіс введений тільки в минулому році 😊

Що ми пропонуємо в Україні?

Безкоштовний і зручний сервіс: можливість замовити довідку в онлайн-режимі "у 2 кліки" і електронну систему інформування про готовність документу. Отримати готову довідку можна в БУДЬ-ЯКОМУ сервісному центрі МВС, незалежно від місця реєстрації. Сьогодні вже працює 153 СЦ по всій країні і ця система весь час розвивається.

У запуску такої послуги Міністерством внутрішніх справ України нам дуже допомогли наші партнери з Державного агентства з питань електронного уряду України і програми EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа виконуваної Фондом Східна Європа.

Як замовити довідку про несудимість онлайн?

Ви заходите на сайт mvs.gov.ua чи hsc.gov.ua, обираєте спосіб реєстрації, скориставшись електронним цифровим підписом або IDBank (клік 1)



Заповнюєте електронну форму, вказавши в якому із сервісних центрів МВС (із списку) вам зручно забрати готову довідку (клік 2).



Відправляєте форму.

Все, ваша заявка обробляється та формується в автоматичному режимі! Потім ви отримуєте повідомлення на електронну пошту про готовність документу, приїжджаєте і забираєте!



І це ще не все!

Оскільки довідка про відсутність судимості необхідна учасникам державних тендерів, тепер понад 200 000 учасників системи закупівель ProZorro можуть, не виходячи з дому чи офісу, замовити за допомогою електронного цифрового підпису та подати її в режимі онлайн.

Мешканці сільської місцевості, зрозуміло, можуть отримати довідку про відсутність судимості в мобільному Сервісному центрі, який обслуговує їх район.

Крок за кроком ми відкриваємо нові Сервісні центри, розширюємо кількість сервісів МВС, впроваджуємо онлайн технології. Крок за кроком МВС стає комфортним і дружнім цивільним офісом. Крок за кроком ми йдемо шляхом реформи, орієнтованої на ВАШІ інтереси!

До ваших послуг! 😊

ФБ автора





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"