Українська правда

БЛОГИ

Наталя Соколенко: 30 недоброчесних кандидатів залишаються претендентами на суддів НОВОГО Верховного Суду: що і коли з ними зробить Вища рада правосуддя?
08.08.2017 15:12


До уваги всіх, хто вболіває за успіх судової реформи і створення справді НОВОГО чесного, непідкупного, непідвладного (иншим гілкам влади чи олігархам) Верховного Суду: конкурс до Верховного Суду триває, поки він не "зразковий", хоч так його оцінив президент. Насправді, ще купу роботи треба виконати, аби можна було цей конкурс назвати зразковим.

У списку конкурсантів досі залишаються щонайменше 30 кандидатів, що дістали "чорну мітку" від Громадської ради доброчесності (ГРД) – висновок про цих кандидатів невідповідність критеріям доброчесності і професійної етики.

Чому щонайменше? Бо, окрім висновків, до Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) ми подавали ще інформацію, що містила обгрунтовані сумніви у доброчесності кандидатів, але потребувала уточнення у джерел, до яких ВККС має доступ, а ми не мали. Наприклад, в ВККС є доступу до даних Податкової, а у ГРД такого доступу нема. Так от, щодо 80% кандидатів-фіналістів ми склали таку інформацію, однак ми не знаємо, чи перевіряла її ВККС.

Тепер ці висновки та цю інформацію передано до Вищої ради правосуддя (ВРП), яка поставить крапку у конкурсі до НОВОГО Верховного Суду – затвердить остаточний склад НОВОГО Верховного Суду.

Громадська рада доброчесності листом звернулася до Вищої ради правосуддя з питанням, коли буде розглянуто формат участі ГРД у роботі ВРП...



Зважаючи на інформацію на сайті ВККС, ми орієнтувалися, що питання участі ГРД в роботі Вищої ради правосуддя буде розглянуто вже сьогодні на черговому засіданні. Та це питання в порядку денному поки не з'явилося. Дуже чекаємо, що вже найближче засідання Вищої ради правосуддя буде присвячено саме нашій спільні роботі над висновками та інформацію про недоброчесних кандидатів і їх відсіюванні з числа майбутніх суддів Верховного Суду.

Для критиків і скептиків нагадаю положення Закону України "Про Вищу раду правосуддя": у ст. 3 йдеться про те, що Вища рада правосуддя може залучити до своєї роботи Громадську раду доброчесності за її згодою. МИ ЗГОДНІ!





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"