Українська правда

БЛОГИ

Олег Тягнибок: МН17: чому сьогодні не прозвучало прізвище "Путін"?
17.07.2017 22:02


Договорняк, непрофесійність чи просто "невдобно"? Чому офіційний Київ не вимагає визнати Путіна й РФ – державу-агресора – прямими винуватцями смерті 298 пасажирів та екіпажу малайзійського "Боїнга"?

Три роки тому над Донбасом було збито пасажирський "Боїнг" MH17. 298 людей, які перебували на його борту, загинули.

За час, що ведеться міжнародне розслідування злочину, вже було чітко встановлено: літак "Малайзійських авіаліній" збили з окупованої Московією території України з ракетної установки "Бук 332", яка належить збройним силам РФ.

Але офіційного звинувачення досі нікому не висунуто.

За даними дослідницької групи Bellingcat, оприлюдненими з нагоди третіх роковин трагедії, вказаний "Бук" належить російській 53-ій протиповітряній ракетній бригаді і був завезений в Україну з території Росії у червні 2014 року.

Вказаної інформації, підтвердженої фактами, вже більше ніж досить, щоби на міжнародному трибуналі засудити Росію як державу-агресора, чия армія збила пасажирський літак із захопленої нею території іншої держави.

Інформації вистачить навіть для того, щоби посадити на лаву обвинувачуваних (нехай поки що й заочно) Владіміра Путіна як верховного главнокамандующєва російських військ.

Для України ця справа була б справою честі, ще одним фронтом війни з Московією, яку є всі шанси достойно виграти.

Але для того, щоби піти війною особисто проти Путіна на міжнародному рівні, потрібна політична воля і сила нинішніх очільників Української держави.

Насамперед – у відповідального за міжнародну політику держави хазяїна будинку на Банковій.

На жаль, духу виступити проти кремлівського карлика в сьогоднішньої української влади немає: у розслідуванні справи MH17 Україна зайняла пасивну позицію.

У результаті підозрюваними у смерті майже 300 мирних людей чужоземні розслідувачі називають якихось міфічних безпосередніх виконавців пострілу "Бука" – військових 53-ї бригади на чолі з комбригом Мучкаєвим.

А про те, хто насправді має відповідати, європейці мовчать. Так само, як і офіційна Україна.

Сьогодні жоден український високопосадовець навіть не згадав прізвище "Путін" у виступах на тему MH17. Ба більше, нині вразив коментар одного з депутатів-радників глави МВС Авакова, який дослівно заявив, що "на сьогодні для майбутнього суду поки не відома відповідь на питання – чи брав участь президент Росії Володимир Путін у прийнятті рішення про перекидання потужних ЗРК "Бук" на територію суверенної держави України, чи це було зроблено на рівні міністра оборони Шойгу або начальника генерального штабу Герасимова".

Хлопці, який Шойгу? Який Герасимов? Тут і кобилі було б зрозуміло, що безпосереднім винуватцем є Путін. Та якщо у вас немає духу про це заявити чи вам "невдобно", бо боїтеся засмутити головного ворога України – значить, обираєте для себе покірні танці під його дудку. Тоді краще кидайте свої високі посади і забирайтеся геть! Бо ви так і не стали державними мужами.

Україні потрібні очільники, які не трусяться, мов зайці, перед московитами, а мають силу стати з прямою спиною проти ворога – і перемогти його!





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"