Українська правда

БЛОГИ

Тарас Шевченко: Підсумки десятого пленарного тижня: аналіз РПР
26.06.2017 22:09


Минулого пленарного тижня попри відволікання депутатів на тему львівського сміття та питання ухвалення нового закону про вибори, було ухвалено в цілому два законопроекти про комерційний облік комунальних послуг та про енергетичну ефективність будівель. Їхнього ухвалення давно вимагали експерти РПР, а також воно було умовою виділення Україні 100 мільйонів євро на Фонд Енергоефективності.

Проект Закону України "Про комерційний облік комунальних послуг" дасть змогу запровадити повний облік теплопостачання у житлових будівлях за європейським зразком. Тобто кожен споживач матиме змогу отримати повну інформацію про своє споживання комунальних послуг та зможе оплачувати їх, відповідно до використаної кількості. Це означає, що населення вперше за часи незалежності буде мотивоване споживати тепло більш раціонально.

Другий прийнятий проект Закону України "Про енергоефективність у будівлях" запровадить мінімальні вимоги з енергоефективності при будівництві та запустить в Україні систему сертифікації для об'єктів будівництва та існуючих будинків за класами енергоспоживання. Власники будівель, а це, передусім, бюджетні установи – дізнаються про обсяг енергії, який необхідний, аби забезпечити належні умови перебування у цій будівлі. Такий енергоаудит будівель є передумовою проведення в них енергоефективних заходів.

На жаль, через брак голосів народні обранці відклали розгляд проекту Закону України N4685 "Про електронні довірчі послуги", який створює умови для розвитку та функціонування сфери електронних довірчих послуг, що сприятиме пришвидшенню бізнес-процесів та зменшенню операційних витрат на ведення бізнесу.

Інші три законопроекти, рекомендовані експертами РПР, не були розглянуті депутатами. Про результати розгляду минулого тижня парламентом інших законопроектів, можна дізнатися на сайті РПР.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"