Українська правда

БЛОГИ

Наталя Соколенко: Чому Юлії Тимошенко треба битися за право на референдум у Верховній Раді, а не в судах
28.04.2017 13:43


Популізм роз'їдає голови політикам та їхнім політтехнологам, здається, там раціонального ніц вже нема.

Боротьба Юлії Тимошенко за право проводити референдум з питань землі в Окружному адміністративному суді – це ілюстрація хвороби на популізм самої лідерки, так і її команди.

Юлія Тимошенко чудово знає, що НЕ МОЖНА проводити зараз жодного референдуму! Чи то з питань приватизації землі, чи то зі вступу до НАТО, чого хоче президент Порошенко. І він також знає, що НЕ МОЖНА проводити зараз і цей референдум.

Тому що чинний Закон України"Про всеукраїнський референдум" не те що не відповідає Конституції України, він її заперечує і перекреслює! Цей закон, який у 2012 році проштовхнули Медведчук-Янукович. У залі під час голосування було 50 депутатів, порушено усі процедури розгляду у другому читанні – поправки нардепів після першого читання не поставили на голосування. Це по процедурі. А по суті – це диктаторський закон, який ніяк не захищає права громадян, журналістів, спостерігачів, політичної опозиції. Це закон для однієї людини – президента. Детальніше читайте тут:

Чинний закон про референдум розкритикований вщент Венеційською комісією та багатьма иншими міжнародними структурами, що опікуються виборчими правами. Водночас, у Верховній Раді вже понад ДВА РОКИ лежить проект закону про всеукраїнський референдум, що його написали авторитетні правники, конституціоналісти, цей законопроект відповідає міжнародним стандартам проведення референдумів. Але ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО НЕ бореться за ухвалення цього закону, що дав би їй та її політичній силі право на реальний, чесний референдум. ЧОМУ?

Адже йдеться не лише про інтереси однієї партії. Йдеться про безпеку держави. Якби Янукович встиг скористатися цим законом, України вже як держави не існувало, – це вам скаже будь-хто з правників-конституціоналістів. Запитайте в у Володимира Шаповала, Миколи Козюбри, Сергія Головатого – вони всі підтвердять, що чинний закон про всеукраїнський референдум це бомба, підкладена Кремлем під Україну.

Тому Юлії Тимошенко, як й иншим політикам, якщо вони є патріотами, треба вибороти нормальний закон – добитися голосування,, а не спекулювати, граючись московською бомбою. Тим більше, що ця Верховна Раді успішно видалила із законодавчого поля те, чим там насмітив Янукович разом із поплічниками, як Закони 16-го січня чи незаконні зміни до Конституції.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"