Українська правда

БЛОГИ

Олексій Братущак: Коли в Україні #ДимонОтветит?
27.03.2017 12:57


Багато українців розповідають: не так росіяни акції протесту проводять. Та й нафіга, кажуть наші знайомі, ті росіяни взагалі виходять на вулиці з якимись плакатами та гаслами "ДимонОтветит", якщо останні 20 років в Росії нічого не змінюється?



Знаєте, добре, що вони виходять.

По-перше, нехай краще ці люди виступають проти Путіна на вулицях російських міст, ніж воюють "за Путіна" на українській землі.

По-друге, доки десятки тисяч виходять на протести, доки залишаютьсяті 14-20-25%, які не підтримують чинну владу, є надія, що Росія розвалиться зсередини. Маленька, але надія. Щодо Північної Кореї відсутня навіть така надія.



У контексті цих "повчань росіян" є запитання до нас – українців. Ми точно можемо хизуватися своїми АНТИКОРПЦІЙНИМИ акціями?

Де ми збиралися мільйонами, коли дізналися про Межигір'я Януковича? Які журналісти на своїх телеканалах боролися проти табу на тему Межигір'я?

Які акції протесту ми влаштовували за часів Ющенка, коли дізналися про РосУкрЕнерго?

На яких Майданах ми вимагали звільнити корупціонерів доби Кучми, які пачками роздавали підприємства младоолігархам?

25 років корупціонери грабували країну, нас з вами, а антикорупційні протести збирали лише десятки та сотні не байдужих громадських активістів.

Давайте згадаємо останні три роки. Роки Порошенка.

З електронних декларацій ми побачили статки своїх "димонов". Ви щось чули про Майдан під гаслом "ДимонОтветит"? Хоч одного українського "димона" покарали? Може покарали "пєтюню", "вована", "алєжку", "юріка", "юльку"? Жоден тор-політик з відкритими корупційними статками покарання не поніс.

Тому давайте спочатку покажемо світу свій антикорупційний Майдан, виженемо парочку корупціонерів хоча б рівня міністрів. Ну а потім будемо розповідати росіянам та іншим сусідам, як потрібно влаштовувати антикорупційні протести.

Комусь не подобаються антикорупційний протест в Росії? Давайте візьмемо приклад з антикорупційних протестів Румунії.



Також багато хто нарікає: чому це росіяни виступали проти "Димона", і жодного слова на адресу Путіна? Це ж Путін – корінь зла корупції в Росії.

Якась логіка у цьому є.

Але за такою логікою: хто в Україні є корінням корупції? Порошенко?

Тоді, за цією логікою, не потрібно було активістам та журналістам ночувати під судом, щоб Насіров не вийшов. "Ви чого на Насірова накинулися? Йдіть вимагайте звільнення Порошенка". Так?



Фото: Активісти заблокували суд з Насіровим



За такою логікою можна переводити стрілки з будь якого корупціонера на Порошенка.

І це вже неправильно.

Давайте спочатку покажемо росіянам, як у нас хоча б #НасировОтветит, а потім будемо запитувати у них: коли їхній #ДимонОтветит?





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"