Українська правда

БЛОГИ

Єгор Соболєв: Як очищувати владу, яку постійно забруднюють
03.07.2015 18:55


21 листопада минулого року, на зустрічі на річницю народження Євромайдану, Петро Порошенко попросив мене зробити виключення з закону "Про очищення влади". А саме надати йому можливість повертати генералів, які очолювали Збройні Сили в часи Януковича і були нами люстровані.

Тоді багато військових експертів висловлювалися, зокрема, за повернення генерала Воробйова. Тому я пообіцяв Президенту надати йому таке право У лютому ми в парламенті проголосували за відповідний закон. Якщо оборонний комітет Ради дає добро, Президент може повертати люстрованих вищих офіцерів.

Сьогодні Президент скористався цією можливістю. І скасував люстрацію Олександра Терещука, вигнання якого з посади начальника київської міліції ми півроку домагалися.

В мене два запитання до Петра Порошенка:

1. У чому цінність душителя волинського Євромайдану для оборони України?

2. Чому не була взята до уваги історія з домом на арештованій землі?

Навіть якщо доля Віктора Януковича нічому не навчила його наступника у президентському кріслі, вона багато чому навчила нас. Ми як громадяни вільної держави зобов'язані позбавляти влади високопосадовців, коли вони плюють на писані і неписані суспільні закони.

Не сумніваюся, що в нас це вийде. Єдине, що дуже важливо зараз обговорити і знайти рішення – як при цьому не втратити керованість держави, яка воює; і не привести на ключові посади нову реінкарнацію Януковича.

Думаємо і радимося





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"