Українська правда

ПУБЛІКАЦІЇ

Україна в XXI столітті. Хроніка 24 березня
24.03.2017 11:00
"Комерсант" відкриє українську редакцію, у греко-католиків новий предстоятель, Україна виводить війська з Криму. Що відбувалося в Україні 24 березня в різні роки XXI століття.

Найцікавіше:

2005. "Комерсант" відкриє українську редакцію

2011. У греко-католиків новий предстоятель

2014. Україна виводить війська з Криму

2002, неділя

Люди в міліцейській формі напали на автомобіль, що віз 107-тисячний наклад газети "Свобода". Водія довезли в поле і жорстоко побили, а газету викинули у воду.

В "Свободі" звинувачують у нападі владу, пояснюючи це тим, що вона намагається перешкодити головному редакторові видання Олегу Ляшку, який балотується до Верховної Ради по одному з київських округів.

2003, понеділок

З червня 2002 по березень 2003 кількість українців, які підтримують вступ країни до НАТО, скоротилася на третину. Про це свідчить опитування Центру Разумкова.

На думку експертів, причиною цього стали протестні настрої українців щодо операції в Іраку.

2004, середа

Гучна кримінальна справа у Криму. Кілька людей отримали ножові поранення у результаті бійки в барі Сімферополя. 30 осіб затримали.

Президент Кучма відправив у Крим керівництво силових структур для розслідування обставин бійки.

2005, четвер

Російська газета "Комерсант" повідомила про плани щодо запуску видання в Україні.

Гроші на українське видання намагаються узяти з тих 270 мільйонів рублів, які поверне виданню "Альфа-банк". Раніше суд скоротив компенсацію за репутаційні збитки за позовом банку до "Комерсанта", тож позивач має повернути частину грошей.

2006, п’ятниця

ЦИТАТА ДНЯ: "На відміну від "помаранчевих" партій, які споконвічно страждали відсутністю розуміння, що таке реальна, а не мітингова політика, я розумію, що в політиці все можливо".

Напередодні парламентських виборів лідер Партії регіонів Віктор Янукович розмірковує про майбутніх партнерів по коаліції.

2008, понеділок

ЦВК визнала обраними 15 депутатів Київської міської ради від блока Юлії Тимошенко, змінивши тим самим розклад сил в раді не на користь мера Черновецького.

Раніше така ж кількість депутатів була позбавлена мандатів через те, що фракція виключила їх зі своїх лав. Рішенням центральної комісії на їх місце прийшли наступні 15 народних обранців від БЮТ.

2009, вівторок

Росія загрожує переглянути газові контракти, якщо її інтереси не будуть враховані при модернізації української газотранспортної системи.

Днем раніше Україна підписала з ЄС спільну декларацію щодо модернізації української ГТС.

2010, середа

День кадрових новин. Керівником Держмитслужби став комуніст Ігор Калєтнік, у крісло голови Державної податкової адміністрації сів протеже прем’єра Азарова Олександр Папаїка, а на посаду голови Держкомпідприємництва уряд призначив Михайла Бродського.

2011, четвер

В Української греко-католицької церкви новий предстоятель. Виборчий синод обрав главою УКГЦ єпископа Святослава Шевчука. Тепер чекають офіційного підтвердження вибору Ватиканом.

В лютому попередній глава УКГЦ Любомир Гузар пішов у відставку за станом здоров'я.

2012, субота

Міноборони України розробляє реформу Збройних сил, згідно якої чисельність української армії за 5 років має бути скорочена з 192 тисяч до 70 тисяч осіб. Про це свідчить Концепція реформування ЗСУ, яка потрапила до журналістів.

Рівень військових витрат планують довести до 1,4% ВВП.

2013, неділя

ВІДЕО ДНЯ: Київ у сніжному полоні. Наступний робочий день оголосили вихідним.

2014, понеділок

Україна прийняла рішення вивести війська з анексованого Криму. Указ про передислокацію військових частин Збройних Сил із Криму на материк підписав в.о. президента Олександр Турчинов.

Органи влади мають забезпечити евакуацію членів сімей військовослужбовців та інших українців, які вирішили поїхати з півострова.

2015, вівторок

Україна не отримає безвізовий режим з ЕС у травні 2015 року, коли в Ризі проходитиме саміт "Східного партнерства". Про це заявив глава представництва Європейської Комісії в Україні Ян Томбінський.

"Цього рішення не буде, бо немає часу для того, щоб воно було прийняте", – пояснив він.

Раніше президент Петро Порошенко багато разів висловлював сподівання, що рішення ЄС про надання безвізового режиму українцям буде прийняте саме на Ризькому саміті.

2016, четвер

В парламенті готуються до переформатування влади. Депутати Радикальної партії відкликали свої підписи під коаліційною угодою. В коаліції залишилося менше 226 багнетів.

Лідер фракції БПП Юрій Луценко заявив, що якщо депутати не зможуть подолати політичну кризу за тиждень, то "єдиний шлях для змін в Україні лежить через дострокові вибори".

Рустем Халілов, для УП






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"