Українська правда

ПУБЛІКАЦІЇ

Україна в XXI столітті. Хроніка 20 березня
20.03.2017 11:00
Україна відправляє батальйон до Кувейту, ГПУ обшукує Луценка 2014, Держдума Росії схвалила анексію. Що відбувалося в Україні 20 березня в різні роки XXI століття.

Найцікавіше:

2003. Україна відправляє батальйон до Кувейту

2007. ГПУ обшукує Луценка

2014. Держдума Росії схвалила анексію

2001, вівторок

В парламенті з’являється депутатська група "Регіони України". До неї входять 16 нардепів. Очолює групу Володимир Рибак.

2002, середа

Журналісти видання  Obkom.net хочуть отримати політичний притулок в США.

Місяцем раніше податківці провели в редакції обшук і вилучили техніку. За словами журналістів, з тих пір вони "випробували всі законні методи дії на ситуацію".

2003, четвер

Україна відправляє до Кувейту українській батальйон радіологічного, хімічного і біологічного захисту. Відповідний наказ віддав верховний головнокомандуючий Леонід Кучма після схвалення цього питання Верховною Радою.

2004, субота

У Москві обурені, що Україна надала свою територію для проведення операцій НАТО, не узгодивши це попередньо з російською стороною.

Росіяни впевнені, що такі рішення не відповідають духу Договору про дружбу і партнерство від 1997 року.

2006, понеділок

Стало відомо про замах на представника групи "Приват" Геннадія Корбана. Минулої ночі його автомобіль обстріляли невідомі. Постраждав охоронець.

2007, вівторок

Представники Генпрокуратури провели обшук у квартирі екс-міністра МВС Юрія Луценка і вручили йому повістку на допит в ГПУ.

Допит закінчився підпискою про невиїзд.

Прокуратура розслідує кримінальну справу за фактом незаконної видачі посадовими особами МВС вогнепальної зброї — це нібито відбулося за часів роботи Луценко міністром.

2008, четвер

ВІДЕО ДНЯ: "Українська правда" згадала найяскравіші моменти з біографії мера Києва Леоніда Черновецького. Раніше Верховна Рада призначила позачергові вибори Київської міськради і столичного голови.


Chernovetsky kalina_ukr

2009, п’ятниця

ЦИТАТА ДНЯ: "Я знав, що Колесніков шістка, але не знав, що він ще й брехлива шістка".

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко емоційно спростував розмови про те, що він вибачився перед "регіоналом" Борисом Колесніковим за кримінальне переслідування в 2005 році.

2010, субота

Причиною поразки Юлії Тимошенко на президентських виборах стала економічна криза, фальсифікації і готовність людей продати свій голос. Таку думку виказав колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.

2012, вівторок

Конституційний суд дозволив депутатам й держслужбовцям оприлюднити свої витрати та витрати своїх родин не в середині 2012 року, а на початку 2013-го. Таким чином суд задовольнив клопотання депутатів від Партії регіонів.

Тож про витрати нардепів можна буде дізнатися лише після парламентських виборів 2012 року.

2013, середа

Опозиція з 3 червня почне блокаду Київради, оскільки термін її повноважень в цей день закінчується, заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Опозиціонери вимагають від Партії регіонів оголосити вибори в українській столиці.

2014, четвер

Держдума Росії проголосувала за приєднання Криму і Севастополя до Російської Федерації. Проти був лише один депутат — Ілля Пономарьов.

2015, п’ятниця

Міліція взяла під охорону будівлю "Укртранснафти". "Конфлікт менеджерів, депутатів вичерпано і перенесено у площину юридичних рішень", - заявив голова МВС Арсен Аваков.

Днем раніше наглядова рада "Укртранснафти" відсторонила лояльного до голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського Олександра Лазорка від керівництва компанією. В той же день Верховна Рада ухвалила поправки в закон про акціонерні товариства, які позбавляють Коломойського контролю над цим підприємством. Вночі губернатор Дніпропетровщини сам приїхав на місце конфлікту.

Рустем Халілов, для УП






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"