Українська правда

ПУБЛІКАЦІЇ

Україна в ХХІ столітті. Хроніка 16 березня
16.03.2017 11:00
Наполовину радянська Україна, в Криму імітують референдум, Насіров скаржиться на зарплату. Що відбувалося в Україні 16 березня в різні роки XXI століття.

Найцікавіше:

2011. Наполовину радянська Україна

2014. В Криму імітують референдум

2016. Насіров скаржиться на зарплату

2001, п’ятниця

Вже понад півсотні молодих людей, яких затримали 9 березня, в день сутичок на акції "Україна без Кучми", вийшли на волю. Київській міський суд в масовому порядку скасував постанови про адміністративний арешт.

Нагадаємо, 9 березня силовики влаштували облави та затримали кілька сотень людей, які, на їх думку, могли приймати участь в сутичках на акції "Україна без Кучми".

2004, вівторок

В Мукачевому всі члени міського виборчкому пішли на лікарняний. Як вважають в "Нашій Україні", таким чином представники комісії намагаються уникнути реєстрації кандидатів на посаду міського голови від НУ.

Вибори міського голови мають відбутися у квітні. Головні кандидати на крісло — представники "Нашої України" та СДПУ(о).

2005, середа

Президент Віктор Ющенко запропонував організаціям ветеранів УПА та Радянської армії підписати декларацію про взаєморозуміння. На його думку, це можна було б зробити в День перемоги 9 травня.

2006, четвер

Телеведучий Дмитро Кисельов закінчує свою кар’єру на телеканалі ICTV.

Як розказав сам росіянин, 26 березня в нього вийде остання передача "Подробно с Дмитрием Киселевым", після чого він планує продовжити роботу в Москві.

2007, п’ятниця

Президент Віктор Ющенко закликав дотримуватися домовленостей щодо призначення Володимира Огризка головою МЗС. За його словами, на зустрічі з прем’єром Януковичем та спікером Литвиним вони досягли згоди у підтриманні кандидатури Огризка. Наступного дня Янукович заявив, що президенту краще внести іншу кандидатуру.

"Руки опускаються, коли немає віри", - сказав Ющенко.

2009, понеділок

Результати виборів до Тернопільської обласної ради стали сенсацією всеукраїнського рівня, бо безперечним переможцем стала ВО "Свобода" (34,69% голосів). БЮТ, який до того мав найбільшу фракцію в облраді, став четвертим — після Єдиного центру та Партії регіонів.

2010, вівторок

Росія і США знову підтвердять свої гарантії безпеки для України. Про це заявив керівник російського МЗС Сергій Лавров на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком.

Ці гарантії мають бути прописані у новому договорі про стратегічні наступальні озброєння між двома країнами, який президент Янукович пропонує підписати у Києві.

2011, середа

ЦИФРА ДНЯ: 47%.

Саме такий відсоток українців проголосував би за збереження Радянського Союзу, якщо б референдум про збереження СРСР відбувся у 2011 році. Такі результати опитування надала компанія Research&Branding Group.

51% українців підтримав би незалежність України.

2012, п’ятниця

Львівська облрада заборонила вмикати пісні російською мовою у громадському транспорті. Про це йдеться у програмі розвитку української мови на 2012-2014 роки.

2013, субота

Опозиція провела у Львові масштабну акцію "Вставай, Україно!" Колона на чолі з опозиційними лідерами Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком пройшлася від пам’ятника Франку до пам’ятника Шевченку.

Організатори нарахували 10 тисяч учасників, міліція — 3 тисячі.

2014, неділя

ВІДЕО ДНЯ: У Криму відбувається те, що Росія називає кримським референдумом. Репортаж з однієї з "дільниць".

2015, понеділок

Понад 360 бійців АТО загинули у боях під Іловайськом наприкінці серпня 2014 року. Такі дані оприлюднив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, посилаючись на результати слідства.

Більш ніж 500 бійців було поранено. Близько 180 осіб вважаються зниклими безвісти.

2016, середа

ЦИТАТА ДНЯ: "Насправді, погано не те, що у них великі зарплати, а то, що у нас маленькі".

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров поскаржився на маленьку зарплатню у відомстві. За його словами, йому треба працювати 9 років, щоб заробити ті гроші, які керівник великої державної компанії отримує за місяць.

Рустем Халілов, для УП






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"